Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

Back to office met Anne Marije Baars 24 aug '17

Nu de vakantie weer over is begint het echte leven, tenminste zo voelt voor mij de periode die aanbreekt na de zomer. Na de heerlijke lome vakantiedagen waarin het tempo laag lag, is september de maand waarin de meesten van ons weer aan het werk gaan. Ook beginnen de scholen en studies weer met de daarbij behorende (sociale) verplichtingen. Om ervoor te zorgen dat je ondanks de volstromende agenda je opgedane energie van de vakantie bewaart is het belangrijk om momenten in je dagelijks leven te creëren waarin je onthaast. Momenten waarin je even helemaal niets hoeft.

Perfect moments

Een perfecte manier om te onthaasten is door elke dag een moment voor jezelf in te plannen waarin je bewust stilstaat en geniet van het leven. Dit hoeft niet lang te zijn; een kwartiertje per dag geeft al het gewenste effect. Maak het jezelf gemakkelijk in een lekkere stoel en geniet van een coffee latte met extra veel schuim. Of probeer juist die nieuwe thee uit die je in dat leuke winkeltje op je vakantie hebt gekocht. Het zijn juist die alledaagse momentjes die ervoor zorgen dat je bewust bent van het feit dat het leven niet alleen maar druk en vol werk (en de soms daarbij horende stress) is.

Eigen plek

Je kunt gewoon beneden op de bank zo'n onthaastmoment toepassen, maar het kan ook fijn zijn om een plek in huis te hebben die van jezelf is en waar je je soms voor een kwartier of voor langere tijd terug kunt trekken. Misschien heb je nog wel een rommelkamer in huis waar nu toch niet veel gebeurt. Met een bureau en een fijne stoel heb je zo een eigen kamertje gemaakt. Of heb je in de slaapkamer nog wel ruimte over. In huis heb ik nu zo'n plek voor mezelf gecreëerd. Ik noem het mijn studeerkamer of kantoortje. Aan de wand hangt een grote poster met daarop mijn favoriete vakantieplaats afgebeeld. Elke keer als ik de poster zie krijg ik vanzelf een glimlach en herinner ik mij de momenten dat ik 's morgens met een koffie in het zonnetje uitkeek over het prachtige blauwe meer in Italië. Op het bureau staat een oude typemachine die van de opa van mijn man is geweest. Daarnaast staat het bekende pilea plantje in een paperbag. Mijn gestreepte theepotje zorgt ervoor dat ik met gemak meerdere koppen thee kan drinken.

Workflow

Want alleen mijmeren en onthaasten gebeurt er niet achter mijn bureau. Soms moet er ook werk worden verzet in de vorm van de administratie doen of het schrijven van een blog. Nu heb ik alle rondslingerende papieren en bonnen mooi opgeborgen in stijlvolle opbergdozen waardoor het bureau er netjes uit blijft zien. Daarnaast heb ik ook notitieboekjes op mijn bureau liggen. Want zeg nou zelf: een to do lijstje maken is toch veel fijner in zo'n nieuw blanco schriftje? En het is ook handig om naast je laptop toch even wat te kunnen schrijven. Ook heb ik een lekkere stoel stoel in mijn studeerkamer. Eentje van zacht cognac leer die niet alleen prachtig staat in het interieur, maar ook een stevige zit heeft. Eentje waarop je best even een paar uur kan typen achter je laptop. 

 

Ik ben erg blij met mijn nieuwe onthaastplek die tevens ook als werkplek dient. Heerlijk om mij zo af en toe terug te kunnen trekken. Hebben jullie ook zo'n fijne plek in huis voor jezelf?

GEBRUIKTE PRODUCTEN VAN LEEFF.COM

Stoel 'Forms' bruin van House Doctor 

Notebook 'Words' van House Doctor 

Frame 'Type it oud Loud' van House Doctor 

Theepot gestreept van House Doctor

Opbergdozen lichtgrijs van Monograph 

Geschreven door: Anne Marije Baars

Anne Marije Baars woont aan de Madeliefstraat en neemt haar volgers via haar instagramaccount @wonenaandemadelief mee in haar dagelijks leven waar het accent ligt op interieur en het moederschap. Haar passie voor stylen en trends hebben ervoor gezorgd dat de muren in de woonkamer inmiddels al vijf verschillende kleuren hebben gehad (en dat in amper een jaar tijd!).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons