Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

De zomerse picknick van Seline Steba 27 jul '17

Als er iets is wat voor mij de zomer inluidt dan is dat wel eten in de buitenlucht. Ons Nederlandse klimaat laat het niet vaak toe, maar áls de zon dan schijnt is er toch niets leuker dan met borden, bestek en glazen onder de arm een plekje buiten op te zoeken? En ja, ik heb een tuin en natuurlijk kan ik daar de tafel dekken en fijn uitbuiken op een stoel, maar dat ultieme vakantiegevoel krijg ik pas echt als ik mijn picknickkleed ergens neer kan leggen. En laat ik daar nu het perfecte plekje voor hebben...

Wegdromen

Beeld je in: kabbelend water, een vaal zonnetje, een romantisch vergezicht en af en toe het geluid van een verdwaalde eend die langszwemt. De ideale plek om even helemaal tot rust te komen, een paar uur niet te denken aan deadlines, werk en afspraken. Ik vond dat plekje vlakbij mijn huis, gewoon in Lelystad, op camping ‘t Oppertje om precies te zijn. Dichterbij de Oostvaardersplassen kun je niet komen. Hier huren we een tweede huisje, een plek met een heel hoog vakantie-gehalte, om zo nu en dan even tot onszelf te komen of wat te werken. Ga je het dijkje achter het huis over dan kom je bij de meest idyllische zwemsteiger die je ooit gezien hebt, laat je de camping geluiden achter je en droom je even helemaal weg. Op deze plek leg ik mijn kleedje neer.

Papier of aardewerk?

Naja, kleedje: eigenlijk is het een hamamdoek, kan prima. Eén kant is van zachte badstof, werkt ‘ie meteen ook als handdoek als ik toch de sprong in het water waag. De doek is hier dubbelgeslagen, ruim voldoende voor mijn tweepersoons lunch. Ben je met meer mensen? De doek is 180 centimeter lang, daar past dus genoeg op!

 

En net als dat ik thuis graag de tafel uitgebreid dek voor gasten die blijven eten, vind ik het ook heerlijk wat aandacht te besteden aan zo’n romantisch onderonsje in de buitenlucht. Toegegeven, papieren servies is misschien handiger bij een picknick, maar met een beetje goed inpakken (in theedoeken of kranten) kan aardewerk toch ook gewoon mee in de mand? Het ziet er wat aangekleder uit én het staat een stuk steviger op een onstabiele ondergrond. Kijk dus vooral eerst in je eigen keukenkasten en neem mee dat mooie servies. 

Grijs wit en hout

Ik zou geen echte interieur-addict zijn als er achter mijn gevulde ‘kleedje’ niet een idee zit. De grijze streep in de hamamdoek was voor mij het uitgangspunt voor de kleurkeuze. De ‘Rustic’ mokken van House Doctor hebben een zachtgrijze tint én natuurlijke look die hier perfect bij matcht. Niet te gepolijst, niet te strak, een beetje ambachtelijk, daar houd ik van. Grappig, want de borden van Broste Copenhagen vallen in hetzelfde straatje, zonder dat het een setje is. Daar houd ik namelijk niet zo van. Het zijn eigenlijk gebaksbordjes, wat voor een picknick dan weer heel handig is.

 

Vul zo’n grijswit thema aan met houten details en het geheel krijgt meteen een warme sfeer. Bovendien, hoe leuk staat het om boerenbrood met boter en zout te serveren op een houten plank (thuis ook)? De zeezoutboter zit hier trouwens in het Rustic kommetje, uit dezelfde lijn als de mokken. Hoewel je bij een lunch meestal al een heel eind komt met je handen, is het wel prettig iets van bestek mee te nemen. Makkelijk zijn dan de bamboe vorkjes van Nicolas Vahé. Je eet er geen driegangen diner mee, maar een beetje prikken in een salade of stukje fruit gaat best.

 

En omdat een dromerige gettogether niets is zonder verse bloemetjes, was mijn buurvrouw zo lief speciaal voor mij een veldboeketje uit haar bloementuin samen te stellen. Kleine moeite, heel groots resultaat. En laten we bij deze afspreken vaker ons kleedje neer te leggen op een mooi plekje in de natuur. Om te praten, te ontspannen, maar vooral: om te genieten. 

GEBRUIKTE PRODUCTEN VAN LEEFF.COM

Bamboe vorkjes, set van 12 van Nicolas Vahé

Mok 'Rustic' van House Doctor

Kommetje 'Rustic' van House Doctor

Houten dienblad Lora rechthoekig van Casa Vivante

Witte hamamdoek van Leeff

Lunchbox 'Graph 01' van House Doctor

Gebaksbordje 'Nordic Sea' van Broste Copenhagen 

Geschreven door: Seline Steba

Seline Steba begon in 2014 haar blog, omdat ze naast haar baan als tekstschrijver (toen nog) bij een woonblad ook iets wilde doen met haar liefde voor styling en mooie sfeerbeelden. Voor Seline is het een uitlaatklep en meteen een mooi online dagboek. Heerlijk om zo nu en dan even doorheen te 'bladeren’. Inmiddels werkt ze als freelance schrijver voor verschillende bladen, waaronder de tijdschriften vtwonen en Libelle, presenteert ze soms video's, maakt ze productteksten voor websites en catalogi én heeft ze twee kaartensets uitgebracht met illustraties van haar hand. Een creatieve duizendpoot! Daarnaast deelt Seline interieurtips en -inspiratie uit mijn huis via haar Instagram account (@selinesteba), waar je (bijna) iedere dag een nieuwe foto vindt. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons