Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

EEN GEZOND ONTBIJTJE • Bonnie Dubois 15 dec '17

Het ontbijtritueel van mijn dochter Mia (15) is niet om over naar huis te schrijven. In het weekend eet ze ’s morgens zelfs het liefst een zak chips met een glas cola. Daarom vind ik het vandaag hoog tijd voor een gezond ontbijtje, aan een gezellig gedekte tafel. Maar of dat nou zo in de smaak valt?

 

Laatst maakte ik heerlijke ‘blendermuffins’ van havermout en banaan (dat recept vind je hier) en die smaakten zó lekker! Een bijkomend voordeel is dat deze muffins supergezond zijn en zich heel goed lenen voor het ontbijtje dat ik in gedachten heb. Vandaag maak ik ze in onze nieuwe ieniemienie bakvormen van Bitossi. Een ander ingrediënt van de muffins is Griekse yoghurt, daarvan heb ik een hele grote emmer in huis. Er blijft dus zat over om iets lekkers mee te maken, voor in de andere kommen.

“Een gezond ontbijtje?! Zeker weer met havermout? Bah!”

Om al het gezonde een beetje te verdoezelen – want de puber is niet zo dol op gezond eten – besluit ik de tafel extra gezellig te dekken. Ik gebruik de mooie schaaltjes, kommetjes, glazen en bestek van Bitossi. Het ziet er prachtig uit, vind je niet? Als de muffins klaar zijn ziet het er zelfs nog veel leuker uit!

“Mia, het ontbijt is klaar!”

Eten is het maigsche woord om de puber in bewegen te krijgen. Boven klinkt gestommel en niet veel later schuifelt ze naar binnen, gekleed in huispak, dikke sokken en met een capuchon op.

“Wat gaan we eten?”

“Ik heb een lekker gezond ontbijtje gemaakt vandaag.”
“Een gezond ontbijtje?! Zeker weer met havermout? Bah!”

“Doe mij maar gewoon rijstwafels met smeerkaas hoor.”

Door de Griekse yoghurt heb ik wat honing en banaan geblend en het vervolgens gegarneerd met wat chiazaadjes. Ongelofelijk maar waar, de vijgen aan onze vijgenboom kunnen nog steeds geoogst worden!! Met een verveelde blik en lange tanden neemt Mia aarzelend wat happen.

“Doe mij maar gewoon rijstwafels met smeerkaas hoor.”

Mia’s  vaste ontbijtje voor ze naar school gaat zijn rijstwafels met smeerkaas of –worst. Daar daar kan ik mee leven en dus duik ik voor haar nog even de keuken in. “Het ziet er wel gezellig uit hoor mam!” Nou, dat vind ik ook.

Gebruikte producten van Leeff.com

Bestekset Retro 24-delig zilver van Bitossi Home

Waterglas Lucca van Bitossi Home

Bakvorm Dolcemente koper, set van 2 van Bitossi Home

Kom Solid wit van House Doctor

Ontbijtbord Riviera crème van Dassie Artian

Geschreven door: Bonnie Dubois

Bonnie (46) woont samen met haar tienerdochter Mia in Haarlem. In hun jaren-30 woning valt er altijd wel iets te veranderen en op te leuken. Op haar blog 'One Hand in my Pocket' publiceert Bonnie dagelijks artikelen die haar inspireren: over reizen, eten, mode, wonen en natuurlijk haar belevenissen met haar dochter. De recepten die zij publiceert zijn altijd makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Voor haar reizen bezoekt Bonnie steden in Nederland maar ook coole bestemmingen in het buitenland. Naast haar blog publiceert Bonnie ook elke week een reisvlog voor Libelle TVHaar motto: 'Life is a journey, not a destination'.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons