Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

Honeymoon Hotspot • Masseria Agnello 18 aug '17

Herinner je de ‘Casa Cook’ blog van Online Shopmanager Daniëlle nog? Menig ‘interieur-hart’ - inclusief dat van mij - ging sneller kloppen van de idyllische, jaloersmakende beelden van haar huwelijksreisbestemming op Rhodos. En ook tijdens haar honeymoon mochten wij als collega´s meegenieten van de prachtige plaatjes die werden gedeeld via Whatsapp. Heaven! Wat misschien nog niet bekend was, is dat Danielle niet de enige collega bij Leeff.com was die zou gaan trouwen én dus op huwelijksreis zou gaan. Een kleine maand later was ik aan de beurt! De bestemming voor onze ‘viaggo di nozze’: Sicilië! Tijdens de meest romantische roadtrip die ik ooit heb gemaakt kwamen we langs meerdere Instagram-waardige accommodaties, maar één bed & breakfast stak er toch echt met kop en schouders bovenuit: Masseria Agnello! In deze hotspotblog laat ik je zien waarom ik eigenlijk nóóit meer weg wilde uit dit luxe, oogstrelende hotel.

Een warm ´Aperol Spritz´ welkom

Voor iedereen die nog nooit op Sicilië is geweest, is het wellicht goed om te melden: de afstanden tussen verschillende ‘must see’ steden is groot! Met een reisduur van 2,5 week wilden we minstens 5 verschillende plekken opzoeken, en dat resulteerde in ritten van gemiddeld 2 tot 3 uur naar de volgende bestemming. Maar hé: we zijn op een roadtrip én we hebben een fantastische vakantieplaylist (een jarenlange traditie in huize Evers-van Die) dus je hoort ons niet klagen. Wie wel klaagden? De Sicilianen zelf, want tijdens onze reis was het ruim 1,5 week 40 graden plus. Eigenlijk véél te heet om iets te ondernemen. Des te groter was de verademing om via typisch Italiaanse kronkelweggetjes aan te komen bij een stijlvolle oase met airco: Masseria Agnello in de buurt van het Zuid-Siciliaanse Agrigento.

 

Een Masseria is een boerderij ‘Italian Style’. Maar trust me: boers is dit boutique hotel zéker niet. Iedere gast wordt met alle egards verwelkomt door een klein team gedreven professionals dat alles in het werk stelt om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Cocktail bij aankomst? Geen probleem! Honger? De chef maakt a la minute een broodje of salade klaar met jouw favoriete ingrediënten. En als kers op de taart, werd onze standaardkamer ge-upgraded naar de suite met privédakterras om onze huwelijksreis éxtra speciaal te maken. Maak het af met de heerlijk zomerse jazzmuziek die in het restaurant wordt gedraaid, en ik wil nooit meer weg! Je zou bijna denken dat ik aandelen heb bij de heren van Masseria Agnello, maar niets is minder waar. Ik ben slechts een dolenthousiaste fan.

La Pigna

Als liefhebber van design en boutique hotelletjes heb ik samen met mijn kersverse echtgenoot al heel wat bijzonder fijne accommodaties gezien, getest en gekeurd. Some we loved, others we didn’t. Maar wat is het dan precies wat Masseria Agnello zo speciaal maakt? Toegegeven: we waren pasgetrouwd, dus de roze bril heeft vast een kleine rol gespeeld. Maar daarnaast klopte het hele concept tot in de kleinste details. Zo waren er overal in de Masseria ‘Pigne’ aanwezig: hét Siciliaanse symbool voor voorspoed, geluk en vruchtbaarheid. Tevens het cadeau bij uitstek voor een pasgetrouwd stel (in het Italiaans: Novelli Sposi). Je zult begrijpen: als newlyweds waren we direct verliefd op deze bijzondere symbolen. De imposante privécollectie van Masseria Agnello is door de eigenaren door de jaren heen opgebouwd: bij elke speciale gebeurtenis komt er een nieuw, handgemaakt exemplaar bij. Een traditie die wij vanaf nu gaan overnemen, hebben we besloten.

Liefde gaat door de maag

Ondanks de prachtige omgeving van Masseria Angello – de klassiek-Griekse tempels, idyllische zandkleurige dorpjes en azuurblauwe zee die je al vanaf je kamer kunt zien – is er eigenlijk geen reden om ook maar een voet buiten de accommodatie te zetten. Overal zijn romantische, schaduwrijke hoekjes ingericht om je even terug te trekken met een goed boek, of voor een potje schaken. Bij het zwembad liggen de badhanddoeken al klaar voor je eerste duik, en op de verschillende terrassen heb je keer op keer een adembenemend uitzicht. Nummer één reden om toch een avondje ‘thuis’ te blijven is de fantastische keuken. De chef van de Masseria maakt iedere dag een nieuw menu met dagverse producten. Doordat er slechts een paar tafeltjes beschikbaar zijn in het restaurant, is de sfeer persoonlijk en intiem. De heerlijk zwoele muziek van Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Stan Getz maken het helemaal af. Op en top luxe. En ach, dan valt het bijbehorende prijskaartje bést mee!

 

Masseriaagnello.it

Fotografie door: Tim Evers

Masseria Agnello in je eigen huis

Benieuwd hoe je het sfeertje van Masseria Agnello kunt doortrekken in je eigen interieur? Deze items van Leeff.com zorgen voor een heerlijk Siciliaans decor:

 

'Woodie' stoel van Leeff (aanwezig in alle hotelkamers van de Masseria!)

Lantaarn 'Breeze' van House Doctor (zoals 'versprongen' opgehangen in het restaurant van Masseria Agnello)

Hangstoel 'Clara' van Lene Bjerre

Servies 'Romantic' Salie van Bitossi Home

Lantaarn 'Bindi' van Nkuku

Lampvoet van Light & Living in combinatie met de lampenkap van Light & Living

Dekbedovertrekset 'St. Remy' van House in Style

Industriële salontafel van Leeff

Olijfolie met truffel van Nicolas Vahé

 

Arrivederci!

Geschreven door: Willeke Evers-van Die

Online Marketeer Willeke (27 jaar) heeft bij Leeff.com de ultieme combinatie van haar favoriete onderwerpen marketing, retail en branding gevonden. Haar doel: de online conceptstore zó op de kaart zetten, dat mensen ons elke dag bezoeken voor een flinke dosis woon- & lifestyle inspiratie. Als trotste, bourgondische Rotterdammer bezoekt ze in het gezelschap van goede vrienden graag de culinaire én culturele hotspots in haar stad en ver erbuiten. Samen met haar man Tim maakt zij er een sport van de leukste boutique hotelletjes en restaurants te verkennen. In haar blogs voor Leeff.com schrijft ze onder andere over deze nieuwste ontdekkingen en neemt ze je mee in de wondere wereld van bakken & kokerellen, de laatste interieurtrends en interessante (woon)beurzen. 

 

Instagram instagram.com/w.f.evers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons