Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

HOTSPOT • Hortus Botanicus 23 mrt '17

Iedereen die in een grote stad woont, kan vast niet ontkennen dat het soms best wel een beetje overweldigend kan zijn. De Albert Heijn rond een uurtje of zes wil je echt liever vermijden, - geloof mij maar - en 's ochtends fietsen doe je altijd samen met honderden anderen in een grote stroming. Een drukte van jewelste dus, maar eerlijk is eerlijk, dat is ook wel een groot deel van de charme. Ja, een stadsmeisje zoals ik blijft het liefst haar hele leven in een grote stad wonen, mij krijg je echt niet naar een dorpje! Maar soms, van tijd tot tijd - en dan vooral na die Albert Heijn bezoekjes - krijg ik toch de behoefte om heel even te ontsnappen. Ken je dat? Even heerlijk ontsnappen naar een rustiger plekje, en het liefst ergens in de natuur!

Een tijdje geleden toen ik door mijn instagram feed aan het scrollen was stuitte ik ineens op een prachtige foto van een vriendin vol met groen en planten, een echte jungle setting. De foto bleek genomen in Hortus Botanicus, geen tropisch oord dus, maar gewoon hartje Amsterdam! En zo reisden Bo en ik, - beiden stagiair bij Leeff.com - op een prachtige zonnige dag af naar Amsterdam, om deze hotspot speciaal voor jullie met onze eigen ogen te gaan bewonderen. Vanaf de metrohalte Waterlooplein loop je zo in een paar minuutjes naar de tuin toe, en hij is door de enorme kas die je vanuit de verte al kan zien bijna niet te missen! Maandag hebben we natuurlijk officieel afscheid genomen van de koude, donkere maar bovenal fijne winterse dagen, en de komst van de lente paste helemaal bij het gevoel wat we kregen toen we met zonnebril op door de poorten van de tuin stapten!

Het bezoeken van de tuin is niet helemaal gratis, maar we kunnen je beloven, het is het bezoek helemaal waard! Na de ingang loop je direct tegen een prachtig zonnig terras aan, waar je even rustig kunt zitten en genieten voor of nadat je de tuin en kassen hebt bezocht. Vanuit onze ogen gluurden we stiekem verlekkerd naar de overheerlijke taartjes die op dienbladen langs werden gedragen, - denk aan cheesecake, worteltaart.. zucht -  maar aangezien de zomer ook alweer dichterbij komt en we dan toch graag rond willen paraderen in bikini besloten we verstandig te zijn en als echte fitgirls toch maar te kiezen voor de gember thee.

Eenmaal in de kassen zelf keken we onze ogen uit… je waant je echt even helemaal in de jungle, - inclusief bijpassende temperatuur - zonder Amsterdam te verlaten en de chaotische drukte van de grote stad valt even helemaal weg. Precies waar we naar op zoek waren dus! Wij waren natuurlijk ook vooral druk in de weer met onze iPhone camera om dat ene perfecte Instagramplaatje te schieten. Naast de fotografen onder ons, trekken de kassen ook veel biologiestudenten die gratis toegang krijgen om te planten te kunnen te bestuderen. Wanneer je goed zoekt tijdens je verblijf in de jungle zijn er zelfs kleine schildpadjes te vinden. En sla ook vooral de vlinderkas niet over!

Mocht je dus een keertje in Amsterdam zijn, en even de behoefte hebben te detoxen van de dagelijkse drukte - of gewoon zin hebben om in een prachtige tuin een boekje te lezen - , loop dan vooral een keertje langs bij Hortus Botanicus, om je te verwonderen over al het moois dat wij hebben gezien!

 

Liefs,

Bo & Monique

 

Benieuwd naar deze hotspot? Kijk op http://www.dehortus.nl voor meer informatie en laat je verwonderen!

Geschreven door: Monique Wols & Bo Koot

Communicatie en multimedia studente Monique (21) uit Utrecht loopt sinds begin februari stage bij Leeff.com. Haar interesses liggen vooral bij fotografie en visual design. Social media posts en mails van Leeff die je voorbij ziet komen kunnen dus zomaar van haar hand komen! Ze is onze állergrootste Pinterest fan, en altijd dolenthousiast wanneer de wijn op vrijdagmiddag uit de kast getrokken wordt. Je kan Monique heel gelukkig maken met een dagje strand of door haar te laten winnen met yahtzee.

 

International Media and Entertainment Managementstudent Bo (23) uit Breda loopt sinds begin februari stage bij Leeff.com. Haar voorliefde voor interieurstyling - die al vroeg begon dankzij de carrière van haar tante - en een gezonde dosis passie voor Content Marketing zorgen ervoor dat ze al haar creativiteit en ambitie kwijt kan binnen deze Online Marketingfunctie. Met familie die in binnen- én buitenland woont, reist Bo graag naar wereldsteden waar ze op zoek gaat naar de gezelligste en meest bourgondische plekjes. Zoals ze zelf zegt: ‘’Ik ben het meest gelukkig als ik op een mooie plek ben met mijn lievelingsmensen om mij heen!’’

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons