Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

HOTSPOT • In de sneeuw 21 feb '17

Wat voor velen de komende weken nog gaat komen zit er voor mij helaas alweer op: de wintersport. Een week lang heb ik in Zwitserland genoten van de verse sneeuw bij de eerste afdaling, het typische geluid van de skiliften en – ja zelfs – van het zoeken naar de juiste ski’s na een glühwein in de zon (herkenbaar?). Voor wie het dit jaar toch nét iets specialer aan wil pakken (of de standaard apres-ski toch een beetje zat is), hebben we een waar pareltje in de spotlight gezet: de Fondue-Iglu in Engstligenalp-Adelboden. De allereerste hotspot in de blog van Leeff.com met het absolute bewijs: ijskoud én stijlvol gaan heel goed samen.

In Berner-Obeland, Zwitserland ligt op 1353 meter hoogte Adelboden, een gezellig karakteristiek Zwitsers dorpje met een skigebied met zo’n 210 km skipiste. Met de organisatie van de jaarlijkse World Cup wedstrijden een absolute aanrader voor wintersportfanatici, maar ook zeker een aanrader voor interieurliefhebbers met een Bourgondische inslag zoals ik. Want na een dag skiën is er wat mij betreft niets fijner dan neerstrijken in een romantisch restaurantje met een oogstrelend interieur, fijne wijnen en óók nog eens een verrukkelijke kaasfondue. Mee eens? Dan weet ik voor jou ‘the place to be’ in Zwitserland.

 

Voor mijn bezoek aan deze hotspot pakte ik de bus (die trouwens gratis is met je skipas!) vanuit Adelboden naar Engstligenalp. Daar ligt op 1964 meter hoogte een fantastisch plateau met adembenemend uitzicht op de Zwitserse Alpen. Op slechts 200 meter van het Bergstation vind je vervolgens de Iglu, waar je voor € 39,99 per persoon kunt genieten van kaasfondue zoals kaasfondue bedoeld is.

Sinds 8 jaar wordt de Fondue-Iglu jaarlijks opgebouwd van begin tot half december in 800 uur (!) met een slordige 200 kubieke meter sneeuw. Maar daar blijft het niet bij, want de binnenkant van het restaurant verdient met recht de naam hotspot: door de kaarsjes, plaids en schapenvellen ben je de kou zó vergeten. Wat overblijft zijn de meest creatieve details, van ingevroren bloemen tot een bar van ijs en sculpturen met de logo’s van de sponsors. De sprookjesachtige ingang, omgeven door een pad van lantaarns en windlichten, maakt het geheel helemaal af. Très romantique!

 

Klik op deze link voor meer informatie en de mooiste beelden om alvast in de sfeer te komen. Verras jij je lief met een etentje bij deze hotspot? We zijn benieuwd naar jullie ervaring.

 

Grüss Gott!

 

Styling en fotografie: www.fondue-iglu.ch/.

Geschreven door: Willeke Evers-van Die

Online Marketeer Willeke (27 jaar) heeft bij Leeff.com de ultieme combinatie van haar favoriete onderwerpen marketing, retail en branding gevonden. Haar doel: de online conceptstore zó op de kaart zetten, dat mensen ons elke dag bezoeken voor een flinke dosis woon- & lifestyle inspiratie. Als trotste, bourgondische Rotterdammer bezoekt ze in het gezelschap van goede vrienden graag de culinaire én culturele hotspots in haar stad en ver erbuiten. Samen met haar man Tim maakt zij er een sport van de leukste boutique hotelletjes en restaurants te verkennen. In haar blogs voor Leeff.com schrijft ze onder andere over deze nieuwste ontdekkingen en neemt ze je mee in de wondere wereld van bakken & kokerellen, de laatste interieurtrends en interessante (woon)beurzen. 

 

Instagram instagram.com/w.f.evers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons