Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

Lifestyle trend • Let's drink (ice) tea my dear 6 apr '17

Bij Leeff.com zijn we in de ban van thee! Tot een paar maanden geleden was ik nog een echte coffee-addict. Maar na het ontdekken van het merk P&T, het volgen van een stoomcursus en vervolgens ook het geven daarvan, moet ik meerdere malen per dag even genieten van de geur, kleur en smaak van deze oerdrank. En ook als exclusief alternatief voor wijn is de opkomende theetrend niet meer te ontkennen...

 

Échte thee komt maar van één plant: de Camelia Sinensis. Net als de wijnstruik moet deze gecultiveerd worden. Als je de plant niet snoeit, kun je de thee niet meer handmatig plukken. En dat is vervelend, want juist dit met de hand plukken van de plant is één van de geheimen van goede thee. Naast de ligging en de grond, is de pluk namelijk van essentieel belang: echt goede thee wordt van de bovenste twee héle blaadjes en de top van de theeplant gemaakt. Doordat de blaadjes heel blijven, blijft de smaak beter geconserveerd. Doe je er vervolgens water bij (variërend van 70 tot 100 graden), ontvouwt het blaadje zich en komt de smaak fantastisch tot zijn recht. En precies deze bereiding maakt de thee van P&T zo bijzonder (lekker). Ik ben fan!

Thee is de nieuwe wijn

Je leest het goed: volgens diverse trendwatchers gaat wijn het veld ruimen voor goede (!) thee. Net als bij wijn, zijn de mogelijkheden en smaken van thee eindeloos. Als basis van thee vinden we vaak groene, witte, oolong of zwarte thee terug. Je kunt deze puur drinken, blenden met een andere thee of verrijken met fruit, groenten of kruiden. Dit zorgt ervoor dat ook de combinaties met food eindeloos zijn. Niet alleen in de ochtend, lunch of halverwege de middag het ‘kopje thee’ om even lekker bij te kletsen, maar ook steeds vaker als finishing touch bij fantastische gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een stevige zwarte thee (zoals Jackpot Derby van P&T, met een hint van leder en rook) bij een stoofschotel, of een milde groene thee (zoals Gaia's Garden met smaken van granaatappelpitjes, kruiden en verkwikkende salie) bij de vis. Ook een heerlijke combinatie: schenk een muntthee (bijvoorbeeld de Mint Julep, met pepermunt en citroen) bij een chocoladedessert of een hippe gemberthee (zoals de Woodlander) bij een versgebakken lemoncake.

 

Net als bij goede wijn, mag thee ook wat kosten. Want eerlijk is eerlijk: goede thee is niet goedkoop. Het fijne van goede theebladeren is dat er wel twee tot drie keer thee van kan worden gezet (sterker nog: ze worden die tweede en derde keer zelfs lekkerder!). Als je dit omrekent, betaal je ongeveer één euro per liter thee. Voor zoiets lekkers én gezonds valt dat toch erg mee?

Oogverblindende smaakmaker

Goede thee is gezond! Doordat thee anti-oxidanten bevat, is het een natuurlijke weerstandsvergroter én - ook fijn-  drijft het vocht af. Het heerlijke van thee is de eindeloze variatie, maar leuker wordt het nog als de verpakking dusdanig mooi is, dat je deze niet achter het keukenkastje hoeft te bewaren, maar pontificaal in de keuken neer kunt zetten. Mijn favoriet is P&T. Dit merk snapt dat de basis goede, bijzondere thee is, maar dat het verhaal en de verpakking minstens zo belangrijk zijn. Als de smaak, het verhaal én de verpakking kloppen, is het feestje compleet!

Vier de lente met thee

Niet alleen in de winter en de herfst is thee lekker. Ook in de lente en zomer is het fantastisch om er echte, exclusieve ice-tea mee te maken! Zet bijvoorbeeld eens de Pure Prana van P&T met koud water en laat dat eens een nacht trekken….heerlijk! Om het wat spannender te maken, deel ik graag nog twee recepten met je. Heel eenvoudig en heel bijzonder. Geniet ervan!

 

 

Berry Pomp Juice

Deze heerlijke bessenthee is vol van vitaminerijke bessen, milde appel en stukjes blad van zwarte bessen. Vang deze zomerse smaken in een spannende en verleidelijke rode drank.

 

Ingrediënten voor 250 ml:

- 4g P&T Berry Pomp thee

- 250 ml gekookt (en gefilterd) water

- Muntblaadjes of sinaasappelpartjes (ter decoratie)

- 1 theelepel honing

- IJsblokjes

Tip: gebruik twee theepotjes met een filter, zodat je de theeblaadjes bij het overschenken hierin achter kunt laten)

 

Doe de 4 gram thee in een pot en voeg er 250 ml kokend water bij. Laat 5 minuten trekken en giet dit over in een tweede pot, waarbij je de blaadjes achterlaat in de eerste. Voeg 1 theelepel honing toe. Vul een groot glas met ijsklontjes. Giet de thee over de ijsklontjes in het glas. Decoreer met munt of de sinaasappelpartjes, voor een stijlvolle finishing touch.

 

Asana Lemonade (een caffeïnevrije verkoeler)

Deze pittige kruidenthee geeft een heerlijke verdieping aan de limonade. Perfect voor de warme dagen die in het verschiet liggen!

 

Ingrediënten voor 850 ml:

- 20 g P&T Deep Asana kruidenthee

- 850 ml gefilterd water

-150 ml citroensap

- IJsblokjes

- Citroenschijfjes ter decoratie

- Honing

 

Doe de 20 gram thee in een pot (waarin je de blaadjes achter kunt laten) en voeg er 850 ml kokend water bij. Laat 20 minuten trekken en giet dit over in een pot, waarbij je de blaadjes achterlaat. Mix de thee met 150 ml citroensap. Voeg 1 theelepel honing toe en vul een groot glas met ijsklontjes. Giet de thee over de ijsklontjes in het glas. Decoreer met de citroenschijfjes. Ready for summer!

 

Geschreven door: Pieter-Leen Burger

Er zitten altijd te weinig uren in een dag voor Pieter, die als mede-eigenaar drie jaar geleden Leeff.com startte. Komend uit een ondernemersfamilie waarbij meubels centraal stonden, bleek na een branchevreemde-carrière dat het bloed toch kruipt waar het niet gaan kon. Samen met het team is hij continu op zoek naar momenten die het leven nog mooier maken. En als het even kan, daar als Leeff.com een bijdrage aan te leveren. Leeff.com wordt soms zo verliefd op een merk dat ze dit graag zelf importeert. Eén van die merken is P&T, dé reden waarom er door hem niet meer 7 koppen koffie, maar nog maar 1 (opstart) koffie per dag wordt gedronken. Pieter woont in Gouda, waar hij samen met zijn vrouw José, drie zonen probeert op te voeden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons