Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • Begin het nieuwe jaar goed! 16 jan '18

Green New Years Resolutions!

Lieve mensen, nog de allerbeste wensen voor 2018! Doen jullie ook aan goede voornemens voor het nieuwe jaar? Afvallen, sporten, meer vrienden zien, gaan klussen en ga zo maar door.

 

Bij mij is dit lijstje ieder jaar weer een beetje hetzelfde, maar dit jaar wil ik meer balans vinden in de hectiek van kinderen en werken. Ook staat er op mijn lijstje dat ik wil afvallen, maar ik hoor je denken; 'Hoe doe je dat met alles wat je kookt en bakt?!'

 

Mijn tip: Van alles wat ik bak eet ik een klein stukje en de rest wordt uitgedeeld aan visite of neem ik mee naar het werk. Bij het avondeten hebben we hier vega avonden. Ik heb echte vlees monsters in huis, dus daarom plan ik deze avonden bewust in.

 

Een vega avond is vaak een soepavond vol met groenten, lekkere garnituur en een broodje. Vandaag deel ik met jullie een doperwten soep met muntpesto!

Benodigdheden

 

Voor de muntpesto:

- 2/3 handjes verse munt

- een handje pistache nootjes

- 250 ml olijfolie

- 1 teentje knoflook

- een rasp van 1 citroen

- het sap van ½ citroen

- peper en zout voor de na smaak

 

Zo maak je de muntpesto:

Draai de munt, de pistache nootjes en de knoflook fijn met de olijfolie. Voeg de citroen rasp en het sap toe en breng dit op smaak met wat peper en zout. Vind je de pesto net wat te dik? Dan kun je nog wat meer olie toevoegen. Hierna kun je beginnen aan de soep.

 

 Voor de soep:

- 2 zakken diepvries doperwten

- 1 ui

- +/- 750 ml bouillon (Ik gebruik kippenbouillon)

- kookroom

- peper en zout voor de na smaak

 

Zo maak je de soep:

Snipper de ui en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg de diepvries doperwten toe en vul de pan met bouillon tot de doperwten net onder water staan. Je kunt natuurlijk altijd nog meer water toevoegen, maar let erop dat de soep niet te dun wordt! 

 

Kook dit geheel voor ongeveer 5 minuutjes, zo behoud de soep een mooie groene kleur. Mix hierna de soep glad met een staafmixer en verdun deze eventueel nog wat met bouillon. Voeg hierna de room en de peper en zout toe. Liever een soep zonder vliesjes? Zeef dan de soep nog even voor. Garneer met de pesto en eventueel met ander lekker groen. Je kunt er ook nog een beetje feta overheen kruimelen. De rest van de pesto kun je gebruiken om je broodje lekker in te dippen! Eetsmakelijk!

 

Enjoy x

 

 

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons