Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • EASTER SWEETS 27 mrt '18

It’s easter time! Paastakken en veel eitjes in huis. Ik vind het gezellig maar heb er niet zoveel mee. Als er niet gewerkt hoeft te worden betekend het voor mij vooral gezellig en veel eten met familie. Mijn kaneelbroodjes staan standaard op tafel, want ja, what can I say. Die zijn gewoon erg lekker.

 

Dit jaar sloof ik me uit op een heerlijk paastoetje: een meringue taart!

Merengue met advocaatroom

Wat heb je nodig:

  • 5 eiwitten
  • 170 gr fijne kristalsuiker
  • 170 gr poedersuiker
  • snufje zout
  • sap van een halve citroen
  • amandelschaafsel
  • 150 gr chocolade
  • 400 ml slagroom
  • advocaat
  • paaseitjes ter decoratie


Zorg dat de kom van je keukenmachine schoon en vetvrij is. Klop daarin de eiwitten stijf met een snufje zout stijf. Voeg eetlepel voor eetlepel de kristalsuiker toe zodat de suiker goed opgenomen wordt. Wanneer al het suiker is toegevoegd en de eiwitten mooie stijve pieken heeft voeg je het citroensap toe. Voeg vervolgens voorzichtig de poedersuiker toe. Wrijf de meringue tussen je vingertoppen, voel je nog suiker? Klop dan nog even door.

 

Spuit de merengue met een spuitzak tot 2 platte schijven. Een andere vorm kan ook. Maak bijvoorbeeld een aantal kleine taartjes! Als je wat meringue over hebt kun je hier kleine toefjes van spuiten. Leuk om de taart mee te versieren! Bestrooi de meringue met wat amandelschaafsel. Bak 1 uur af in een oven op 100 graden.

 

Klop de slagroom stijf. Je hoeft geen suiker te gebruiken, de meringue is al zoet genoeg. Voeg vooral suiker toe als je dat lekker vindt! Voeg naar smaak advocaat toe. Eten de kids mee? Laat het dan lekker weg.

 

Haal de meringue uit de oven en laat afkoelen. Smelt de chocolade en garneer over de meringue. Laat het stapelen maar beginnen! Verdeel de eerste helft van het roommengsel over een meringue schijf. Plaats de tweede meringue schijf daarbovenop en verdeel de andere helft van het roommengsel erover. Garneer met de paaseitjes en eventuele toefjes meringue.

 

Als dat niet sierlijk staat op de paastafel!

 

Enjoy x

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons