Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

Recept • Fall Back met Inge van den Hout 12 okt '17

Zijn jullie er al klaar voor? Fall back? Nog twee weken en dan gaat de klok weer een uur terug. Worden de dagen korter en is het eerder donker. Verre van ideaal voor een foodie, let me tell you. Want: zo niét handig voor de foto’s! Los daarvan functioneer ik persoonlijk een stuk beter met aangename tempraturen. Ook weer niet té warm - want naarmate de jaren verstrekken kan ik daar ook niet zo goed meer tegen – dus een graad of 23 is helemaal prima. Blotebenen-weer. Love it!

 

Maar er is geen ontkomen aan (helaas), en natuurlijk hebben de donkere dagen ook hun charme. Een kaarsje aan, lekker onder een dekentje op de bank. De warme chocomel én krollen met speculaas. Dat zijn anijsbollen met speculaas en is dus echt ‘Veghels’ (waar ik woon). Zoek deze lekkernij zeker even op, want het is MEGA lekker! Snert, stamppot, lekker stevige kost. Snert, dat kán ik wel maken, maar ik eet het toch echt gewoon liever wanneer mijn moeder het maakt. En zo zijn er wel meer dingen die heerlijk zijn in de herfst.

 

Thuis maak ik graag ‘nieuwe’ gerechtjes. Ik houd ervan kookprogramma’s te kijken, onderdelen te onthouden, kookboeken erbij te pakken en dan met wat er hier in de voorraadkast ligt iets in elkaar te flansen. En zo ook kwam dit receptje tot stand. Hier komen we de wintermaanden wel mee door :).

 

Enjoy, x

Hoe te bereiden?

Wat heb je nodig?

- 600 gr krielaardappeltjes (mét schil eraan)

- 600 gr rundergehakt

- 200 gram gekarameliseerde uien *

- 3 wortels

- 2 stengels bleekselderij

- 1 pakje serranoham à 80 gr;

- Platte peterselie;

- 150 ml witte wijn;

- 200 ml runderbouillon;

- 1 blikje tomatenpuree;

- 150 ml passata;

- Evt. peper en zout.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Halveer je krieltjes (of verdeel ze in vieren als ze toch wat aan de grote kant zijn). Kook ze tot ze gaar zijn, giet af en laat even staan.

Schil je worteltjes en snijd in blokjes. Snijd ook de bleekselderij en serranoham in blokjes/stukjes. Bak de wortel een minuutje of 3 in de pan, en voeg daarna de bleekselderij en ham toe. Bak nog eens 3 minuten. Voeg je gehakt toe en bak deze rul. Voeg gekarameliseerde uien* toe.

Voeg ook je witte wijn toe en kook tot alle wijn verdampt is.

Wanneer die verdampt is, voeg je de tomatenpuree, passata en bouillon toe. Laat 4 minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel je gehakt mengsel over 4 ovenschaaltjes en top met je aardappelen die je een klein beetje prakt. Zet de schaaltjes in de oven en bak ongeveer 15/20 minuten tot de aardappeltjes mooi verkleurd zijn. Voeg als finishing touch de peterselie toe.

De gerechtje is een echt herfst-/wintergerecht, vol van smaak. Een frisse tegenhanger kan hij goed gebruiken: wij eten hem met veldsalade aangemaakt met olijfolie en wat citroenrasp en sap.

 

* Gekarameliseerde ui, wat heb je daarvoor nodig?

- 2 uien

- Peper en zout

- Tijm

- 5 eetlepels balsamicoazijn

 

Snijd je ui in halve ringen en bak in een koekenpan samen met de tijm tot de ui glazig is. Voeg de balsamicoazijn toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

GEBRUIKTE PRODUCTEN VAN LEEFF.COM

Mini ovenschaaltjes (set van 2) van Leeff

Ronde schaal 'Rose' turquoise van Bitossi Home

Snijplank met pizzasnijder van Nicolas Vahe

Onderzetter zwart van House Doctor

Theedoekenset groen van Eightmood

Bestekset 'Retro' van Bitossi Home

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons