Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • Let it crumble 3 mei '17

Moederdag komt eraan! En dat betekent dat het hoog tijd is om onze moeders éxtra te verwennen met lekkere creaties. Speciaal voor deze gelegenheid doken we bij Leeff.com de keuken in om de klassieke muffin in een modern jasje te gieten. Met de overheerlijke Apple Crumble Muffins als resultaat! De foto's van dit simpele maar smakelijke receptje zijn tot stand gekomen in samenwerking met foodmagazine Extra Lekker, en de hulp van onze eigen Leeff.com topmodellen die als ware keukenprinsessen hebben gebakken!

 

Benieuwd hoe je deze muffins zelf kunt maken als verrassing voor Moederdag (of gewoon lekker voor tussendoor)? Je vindt het recept in deze blog.

Met je handen in het beslag

Voor mij is bakken onlosmakelijk verbonden met mijn moeder. Al van jongs af aan staan we regelmatig samen in de keuken, sinds een tijd grappend dat we mee gaan doen aan een volgend seizoen van Heel Holland Bakt. Of dat er ooit van gaat komen is de vraag, maar bijzonder en lekker zijn onze gezamenlijke baksels meestal wel (een enkele keer waarbij de één na de andere lading soesjes met Kerst mislukten daargelaten dan ...).

 

Dit jaar staat er bovendien wel iets heel speciaals op het menu: mijn moeder gaat over een kleine twee maanden namelijk mijn bruidstaart bakken! We zijn al druk bezig met het uitzoeken van de juiste ingredienten, smaken en het perfecte sfeertje, dus het echte aftellen is begonnen. Tot die tijd blijven we genieten van verse zandkoekjes, appeltaarten, flan, monchoutaart, kersenclafoutis én natuurlijk de Apple Crumble Muffins uit deze blog.

 

Deze is voor jou mam!

Recept: Apple Crumble Muffins

Goed om te weten

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Tijd in de oven: 18 minuten

 

Ingrediënten

-          485 gr bloem

-          4 tl bakpoeder

-          3 tl gemalen kaneel

-          Mespunt gemalen kruidnagel

-          Mespunt zout

-          3 appels

-          180 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

-          280 gr kristalsuiker

-          2 eieren, op kamertemperatuur

-          240 ml karnemelk

-          30 gr havermout

-          12 muffinvormpjes

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden en doe de muffinvormpjes in het bakblik. Snijd 2 appels in kleine blokjes. Meng 385 gram bloem, het bakpoeder, 2 tl kaneel, de kruidnagel en het zout in een kom. Meng vervolgens een eetlepel van het bloemmengel met de stukjes appel (en zet dit beslagje even aan de kant).

 

Klop in een beslagkom 120 gram boter en 180 gram kristalsuiker tot een luchtig geheel. Voeg voorzichtig één voor één de eieren toe. Voeg vervolgens ook de helft van het bloemmengsel en 120 ml karnemelk toe. Zodra dit tot een mooi beslag geklopt is, voeg je ook de rest van het bloemmengsel en de karnemelk toe, klop weer tot een mooi beslag. Spatel de blokjes appel door het beslag en meng tot een mooi geheel.

 

Meng - voor de kruimels boven op de muffins - de resterende 100 gram bloem, suiker, kaneel en de havermout in een kom. Smelt 60 gram roomboter en roer dit door het mengsel tot het een kruimelig geheel wordt. Snijd de appel die nog over is in 4 partjes en snijd daar vervolgens 12 waaiertjes van elk 3 appelschijfjes uit.

 

Verdeel het muffinbeslag in de vormpjes en strooi de kruimels over het beslag. Leg tenslotte een appelwaaiertje van 3 appelschijfjes op iedere muffin. Bak de muffins eerst 7 minuten op 220 graden, en vervolgens nog eens 8 tot 11 minuten op 190 graden. Je kunt met een prikkertje kijken of de muffins gaar zijn (Haal je het prikkertje droog en schoon uit de muffin? Dan is hij gaar!).

 

Laat de muffins afkoelen op een rooster, en serveren maar!

 

Bon appétit!

 

GEBRUIKTE PRODUCTEN EN NOG VEEL MEER BAKITEMS VAN LEEFF.COM

Voor de fotoshoot in samenwerking met Extra Lekker (fotografe Joëlle Baelde), zijn de volgende items gebruikt:

 

Snijplank Niju van Nkuku

'Dolcemente' cupcakevorm van Bitossi Home

Maatbeker emaille van Leeff

Deegroller van Dassie Artisan

Snijplank Marble van Dassie Artisan

Kom 'Solid' van House Doctor

Kom 'Rustic' van House Doctor

Kommen Streepjes Handgeschilderd van House Doctor

Kommetje 'Amelie' van Lene Bjerre

 

Ben jij daarnaast nog op zoek naar de juiste bakvormen voor jouw creaties? Bekijk dan hier onze sale. Hier vind je diverse bak-, muffin- en cakevormen voor fijne, kleine prijsjes!

Geschreven door: Willeke Evers-van Die

Online Marketeer Willeke (27 jaar) heeft bij Leeff.com de ultieme combinatie van haar favoriete onderwerpen marketing, retail en branding gevonden. Haar doel: de online conceptstore zó op de kaart zetten, dat mensen ons elke dag bezoeken voor een flinke dosis woon- & lifestyle inspiratie. Als trotste, bourgondische Rotterdammer bezoekt ze in het gezelschap van goede vrienden graag de culinaire én culturele hotspots in haar stad en ver erbuiten. Samen met haar man Tim maakt zij er een sport van de leukste boutique hotelletjes en restaurants te verkennen. In haar blogs voor Leeff.com schrijft ze onder andere over deze nieuwste ontdekkingen en neemt ze je mee in de wondere wereld van bakken & kokerellen, de laatste interieurtrends en interessante (woon)beurzen. 

 

Instagram instagram.com/w.f.evers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons