Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • Roll it up 15 mrt '17

Sinds vorig jaar ben ik officieel schoolmoeder. En ik moet eerlijk zeggen: dat is bést wel een dingetje. Want ondanks dat ik nog niet zo oud ben, is er zo veel veranderd sinds mijn eigen schooltijd. En dan hebben ik het nu alleen even over de pauzesnack en wat er tussen de middag op de boterham gaat. Vroeger kreeg ik een pakje drinken, een schoolkoek en een stukje fruit mee naar school. En ‘I still turned out OK’.

 

Tegenwoordig ligt dit toch iets anders. Advies van de school is water, groenten of fruit en (liever) geen zoet beleg op brood. Nu houd ik mij hier ook gewoon aan, want er is niets mis met gezond eten voor onze kids en ze iets bij te brengen over wat wel en niet goed voor je is. Toch komt de oudste geregeld thuis met de vraag om ranja mee te nemen naar school, want: dat andere klasgenootje had dit ook.

(Verantwoord) snoepen

Eigenlijk heb ik nooit echt snoep in huis (dit krijgen ze namelijk bij opa en oma), maar met de baksels van moeders krijgen ze ook wel genoeg lekkers. Toch wil ik ze soms weleens extra verwennen en iets verstoppen in de lunchbox wat líjkt op een snoepje maar wat het niet is. Win-win in my book. Zo is dit receptje tot stand gekomen: de gezonde, maar o zo lekkere Fruit roll-ups!

 

Het enige wat je voor dit receptje nodig hebt is een oven, 3 ingrediënten en – last but not least - engelengeduld. Maar geloof me, het is het wachten dubbel en dwars waard.

Fruit roll-ups voor de mini's

 

INGREDIËNTEN

– 1 mango


– 100 gram gedroogde abrikozen

– Geraspte kokos (optioneel)

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm je oven voor op 110 graden. Schil de mango en snijd deze in stukken. Pureer deze samen met de abrikozen in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Besmeer deze met de puree tot een laagje van ongeveer 0,5 cm. Erg belangrijk: smeer het zo goed mogelijk uit zodat het gelijkmatig kan garen. Strooi de geraspte kokos over de puree heen. Zet de bakplaat ongeveer 2,5 uur in de oven. Check na 1,5 uur ieder half uur even hoe je roll-ups eruit zien.

 

De roll-ups zijn goed als de puree niet meer aan het bakpapier plakt en buigbaar is. Officieel hoor je de roll-ups te bakken totdat de bovenkant ook niet meer plakt. Ik ‘undercook’ ze liever een beetje (maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur). Laat de laag afkoelen en verwijder het bakpapier. Snijd de fruitlaag in reepjes, rol ze op en klaar is Kees. Bewaar ze in een luchtdichte pot op een koele plek en laat de kleintjes maar genieten!

 

Tip: dit verantwoorde recept is natuurlijk ook gewoon lekker voor jezelf in je lunchbox, als tussendoortje of ‘s ochtends in je ontbijtschaaltje met yoghurt.

 

Enjoy x

GEBRUIKTE PRODUCTEN VAN LEEFF.COM

Lunchbox 'Graph 01' van House Doctor

Voorraadpot 'Hilaria' van Lene Bjerre

Ontbijtbord 'Rustic' van House Doctor

Linnen placemat wit van Eightmood

Bestekset 'Retro' van Bitossi Home

Kom 'Riviera' van Dassie Artisan (binnenkort weer verkrijgbaar)

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons