Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • Seasonal Cobblers for mum 11 mei '17

Vroeger was Moederdag voor ons: op school knutsels in elkaar zetten, ontbijt op bed in elkaar flansen, een mooie bos bloemen kopen van het wisselgeld dat we meekregen na de boodschappen, en daarna door naar opa en oma. Toen we ouder werden promoveerden de cadeautjes en de bloemen werden ook gewoon van eigen geld gekocht. Inmiddels is het klaslokaal van dochter Abigail ook een ‘NO Mama Zone’ geworden waar hard gewerkt wordt voor al die mama’ s. Dit jaar is éxtra speciaal: mijn eerste Moederdag als mama van 3 mini’s. (En daar houden we het ook maar bij hihi)

 

Mijn eerste twee eigen Moederdagen hebben mijn ouders de taak op zich genomen mij te verwennen en in het zonnetje te zetten op Moederdag: ik was toen nog alleen en Abigail nog maar een heel kleintje. Tegenwoordig word ik in de watten gelegd door het hele gezin. Inclusief ontbijt op bed en alle kruimels en jam vlekken die daarbij horen. Lees: vorige jaar draaide de was al voor half 8 met het beddengoed. Dit is overigens het enige mama momentje van de dag binnenshuis: na het ontbijtje is het door naar de schoonouders en natuurlijk mijn eigen mama. Voor je het weet is de dag alweer voorbij. Ik ben ongetwijfeld niet de enige die de dag zo doorbrengt. Maar één ding is zeker: er staat altijd wat lekkers op het menu. Dit jaar: de Amerikaanse 'Seasonal Cobblers'!

Cobblers uit Amerika

‘Cobblers’ zijn een lekkernij wat ik heb overgehouden uit mijn Amerika-tijdperk, maar iets wat ik nu in Nederland eigenlijk zelden maak. Zonde, want het is lékker! En ook fijn: ze zijn goed te maken met veel fruitsoorten of in dit geval met rabarber (heerlijk als die weer in de winkel liggen). De Cobblers zijn lekker voor bij de koffie of thee of na het eten met z’n allen aan tafel en áánvallen. Of speciaal voor je mama natuurlijk, die verdient namelijk altijd wel iets lekkers.

Bereidingswijze

Wat heb je nodig?

 

Deeg:

300 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)

200 gram boter

110 gram fijne kristalsuiker

160 ml karnemelk

2 theelepels vanille extract

 

Fruitlaag:

1 doosje diepvries frambozen

750 gram rabarber (in stukken gesneden)

150 gram fijne kristalsuiker

2 vanillestokjes (gehalveerd)

25 gram geschaafde amandelen

poedersuiker

eventueel slagroom of yoghurt met het opdienen

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe je bloem, boter en suiker in een keukenmachine en mix het geheel tot er een kruimelig deeg ontstaat. Je kunt het deeg ook met je handen kneden, maar werk dan snel zodat de boter wel koud blijft. Mix langzaam de karnemelk en vanille extract door het deeg, tot het net allemaal mooi samen komt in het deeg. Verdeel dan 1/3 van de frambozen over het deeg. Dit gaat super als de frambozen nog bevroren zijn.

 

Leg de rabarber, suiker, frambozen en vanillestokjes in de ovenschaal en hussel alles goed door elkaar zodat al het fruit bedekt is met suiker. Verdeel het ‘Cobbler deeg’ over het fruit en maak je creatie af met amandelschijfsel. Bak in ongeveer 40 minuten gaar, of tot de korst mooi goudbruin is geworden. Strooi wat poedersuiker over de Cobblers en serveer met slagroom of yoghurt.

 

Ik heb ervoor gekozen de Cobblers als geheel in een ovenschaal te doen en lekker in het middel van de tafel te zetten, maar je kunt ieder ook zijn eigen schaaltje geven natuurlijk.

 

Enjoy x

GEBRUIKTE PRODUCTEN VAN LEEFF.COM

Ovenschaal emaille van Leeff

Ontbijtbord 'Rose' van Bitossi Home (tijdelijk alleen verkrijgbaar in turquoise)

Kommetje 'Rose' van Bitossi Home (tijdelijk alleen verkrijgbaar in turquoise)

Ontbijtbord 'Rustic' van House Doctor

Bestekset 'Retro' van Bitossi Home

Linnen placemat wit van Eightmood

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons