Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • SPRING PERFECT 18 apr '18

Ik heb jullie al eens verteld over mijn voorliefde voor ijs. Mijn eerste bijbaantje was dan ook in een Italiaanse ijssalon. Deze voorliefde heb ik uiteraard ook doorgegeven aan de kids..

 

Inmiddels doe ik thuis ook wel eens aan ijsjes maken. En die worden goed ontvangen! Ik heb thuis een klein machientje staan, zo duur zijn die apparaten niet. De bak moet alleen standaard in de vriezer staan. Ik ben er namelijk nog niet aan toe om honderden euro’s uit te geven aan een ‘echte’ ijsmachine.

Thuis ijs maken zorgt voor leuke smaakcombinaties. Zo ook deze, die ik vandaag met jullie deel!

 

Het ijsrecept heb je, het is aan jou hoe je het presenteert. Ook thuis doe ik aan mooie bordjes. Zeker niet iedere dag, maar als je je best heb gedaan in de keuken mag je daar best een beetje mee pronken. Je eet tenslotte eerst met je ogen.

Citroengras-kardemom ijs

Wat heb je nodig:

  • 14 kardemom peulen
  • 4 stengels citroengras
  • 500 ml volle melk
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 5 eidooiers
  • limoensap van 1 limoen


Kneus de kardemom peulen in een vijzel en snijd en kneus de citroengras stengels. Verwarm de melk en slagroom in een pannetje en voeg daarna de kardemom en citroengras toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Zeef het mengsel.

 

Klop de eidooier met de suiker schuimig. Verhit vervolgens het roommengsel op laag vuur en voeg een beetje van het ei toe om ‘familie te maken’. Voeg de rest van de ei massa toe tot je een homogeen mengsel hebt. Let echt op de temperatuur, je wilt namelijk geen roerei in de pan hebben. Laat het mengsel afkoelen en bewaar een nacht in de koeling. Draai vervolgens het ijs in de machine.

 

Het is dus aan jou hoe je het presenteert. Lekker uit de hand in een hoorntje, of maak er een plaatje van als dessert na een etentje thuis. Ik heb het ijs opgepompt met pistachenootjes, rozenblaadjes, pruimen gepocheerd in suikersiroop met kruiden en yoghurt.

 

Enjoy x

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons