Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • SUMMER FAVOURITE 25 jul '18

‘Minimale inzet, maximaal resultaat.’ Thuis is dat toch wel een beetje het motto in de keuken. ‘Vroeger’, (een jaar geleden) voordat ik op werkgebied in de keuken terechtkwam, deed ik extra mijn best op het avondeten. Ieder dag iets anders, nieuwe dingen proberen en uren spenderen in de keuken. Vorig jaar september heb ik de omslag gemaakt en ben ik in de keuken gaan werken! De beste keuze die ik had kunnen maken. Want, doen waar je passie ligt is een cadeautje. Ik merk wel dat sinds die tijd de inspiratie thuis een beetje op is. Ik heb soms zelfs geen zin om te koken, ook ik heb dat wel eens.

 

Voor ieder seizoen heb ik wat favorieten. In de zomer is een couscous gerecht een winner omdat het in no time op tafel staat. Daarom deel ik vandaag een receptje voor venkel couscous met steak. Mijn kids zijn gek op couscous en als er brood te dippen valt is het altijd een feestje. Overigens vind ik mijn kids te jong voor steak. Ik weet niet welke leeftijd ik het wel oké vind maar van mij hoeft het nu nog niet. Voor hen bak ik heerlijke kippendijen met Arabische kruiden. Ook heel erg lekker!

 

Ga jij dit recept uitproberen?

VENKEL COUSCOUS MET STEAK

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • 1 pak couscous
 • 2 venkel knollen
 • 1 sjalot (klein gesneden)
 • Knoflook
 • (Runder)boullion blokje 
 • Rasp van 1 citroen
 • 1 blok feta (verkruimeld)
 • Handje peterselie (fijngesneden)
 • 1 pot gegrilde paprika
 • 4 steaks

 

Eventueel:

 • Yoghurt
 • Harrisa
 • Turks brood

 

Haal de steak op tijd uit de koelkast zodat het vlees op temperatuur is als je het gaat bakken. Zet je waterkoker aan voor de couscous. Snijd ondertussen de venkel en bak deze in wat boter of olie tot hij zacht is. Zet aan de kant. Doe de couscous in een kom en verkruimel het bouillon blokje erdoor. Giet het kokende water in de kom, zorg dat de couscous goed onder water staat (+/- 1 cm). Dek de kom af.

 

Terwijl de couscous welt bak je de steak, ik vind dat het lekkerste in roomboter. Ik houd ik van lekker rood vlees, dus bak ik mijn steak 1/1,5 minuut aan iedere kant en laat het daarna ingepakt in aluminiumfolie 8 tot 10 minuten rusten. Bak de steak gerust naar eigen smaak! Terwijl de steak rust maken we de couscous af. Maak de couscous los met een vork. Voel de rasp van de citroen toe, samen met een uitgeperst teentje knoflook, de peterselie en gebakken venkel. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

 

Presenteer de couscous in een mooie schaal. Garneer met de feta, sjalot en gegrilde paprika. Snijd de steak in dunne plakjes en serveer naast de couscous.

 

Wij eten er graag Turks brood bij, wat je eventueel kunt grillen en serveren met een yoghurt-harissa dip.

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Dit gerecht ziet er wel smakelijk uit. Binnenkort vier ik een speciaal dag met mijn partner en ik zocht naar unieke gerechten om te maken. Ik kan niet wachten om dit recept uit te proberen. Dank je voor deze leuke ideetjes. Ga zo door!
Geplaatst door Berkenbos op 19-08-2020 20:56

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons