Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

Recept • Thuis 'uit eten' 9 aug '17

Er zijn een aantal dingen die je moet laten varen wanneer je kinderen krijgt. Nou ja, ‘moet’: er zijn dingen die in ieder geval veranderen. Bij ons is dat onder andere de hoeveelheid etentjes buiten de deur. Ik kan namelijk zonder schaamte zeggen dat ik - met de leeftijd van onze kinderen - niet echt kan ‘genieten’ van het uit eten gaan. En ik weet: er komt dadelijk een tijd dat dat wel weer gewoon kan. Voor nu alleen nog éventjes geduld...

 

Jarno en ik werken langs elkaar: hij overdag en ik ’s avonds. En met de berg taken die thuis altijd liggen te wachten met drie draakjes, zijn de dates zeldzaam. Daarom doen wij eens in de zoveel tijd gewoon thuis een date. Zodra de kids in bed liggen, duiken wij samen de keuken in. Jarno is chef-kok geweest en ik werk ook in de horeca. Allebei hebben we een voorkeur voor culinair genieten, dus met zo’n avondje pakken we dan ook écht uit. En hoe leuk is het dan dat het etentje gewoon uit je eigen keuken komt?

 

Ter inspiratie bedacht ik dit voorgerechtje, maar hier valt ook een lekker hoofdgerecht van te maken!

Sesamgarnalen met limoenmayonaise

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 - 6 tot 8 garnalen (gepeld met het staartje er nog aan, ook te vinden in het diepvriesvak);

- 2 eiwitten;

- Limoenmayonaise (in deze post vertel ik hoe je deze zelf kunt maken, extra lekker!);

- 2 wortels in dunne slierten;

- 1 granny smith appel, dun gesneden;

- Handje vol radijsjes;

- Sesamzaadjes (blanke en/of zwarte);

- Sesamolie;

- Sushi-azijn;

- Optioneel: half chilipepertje dun gesneden.

 

Bereidingswijze:

Snijd je groente in de gewenste vorm. Ik heb ze flinterdun gemaakt met het oog op een mooie presentatie, maar dat is geen must natuurlijk. Giet hier de sushi-azijn overheen. Zo krijg je een lekkere ‘pickle’. Wanneer je je appel snijdt, druppel er dan wat citroen/limoensap overheen om verkleuring te voorkomen. Haal de garnalen door het eiwit, en daarna door de sesamzaadjes. Bestrooi vervolgens met peper en zout. Bak de garnalen 2 minuten per kant in een koekenpan.

 

En dan: ‘let the fun begin’! Ik haal hier namelijk heel veel voldoening uit: het opmaken van de bordjes. Je kunt het namelijk niet fout doen! Maak je bordje op en druppel wat sesamolie over het geheel. Als je van een beetje ‘spicy’ houdt kun je nog een chilipepertje toevoegen. En serveer met limoen mayonaise: makkelijk te maken door wat limoenrasp en -sap toe te voegen aan je favoriete mayonaise. Óf je kunt net als ik je eigen mayonaise maken. En ladies: dat is een lekker werkje om die armspieren te trainen!

DIY: Limoenmayonaise

Dit heb je nodig voor 1 pot limoenmayonaise:

- 2 eidooiers (erg handig, want die hebt je over omdat je met de garnalen je eiwitten nodig hebt: alles mooi opgebruikt);

- 1 eetlepel mosterd;

- 2/3 eetlepels azijn;

- 300ml olie (ik heb zonnebloem olie gebruikt);

- Rasp en sap van 1 limoen;
- Peper en zout naar smaak.

 

Dit is ook een werkje wat je lekker samen kunt doen. In mijn geval hielp dochter Abby mee. Zij heeft de kom vast gehouden terwijl ik lekker aan het tikken en kloppen was.

 

Bereidingswijze:

Doe je eidooiers, mosterd en azijn in de kom met een beetje peper en zout. Wees niet te scheutig: je kunt altijd nog meer toevoegen. Klop dit door elkaar en giet heel - maar dan ook heel! - rustig je olie erbij. Het druppelen kan geleidelijk overgaan in een dun straaltje. Voeg je je olie te snel toe kan hij namelijk gaan schiften.

 

Je ziet de massa langzaam dikker worden, en het begint dan steeds meer op mayonaise te lijken. Zonder de limoen is dit een gemakkelijk basis receptje. In ons geval voegen we sap én rasp van de limoen toe voor de limoenmayonaise. Proef en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Doe de mayonaise in een pot en je kunt het een week bewaren in je koelkast!

 

Geen zin in het gedoe om nog een keer voor een hoofdgerecht in de keuken te staan? Gebruik dan wat meer garnalen, en voeg Udon noedels toe om het voorgerechtje om te toveren in een vullende hoofdmaaltijd.

 

Enjoy x

GEBRUIKTE PRODUCTEN VAN LEEFF.COM

Snijplank met pizzasnijder van Nicolas Vahé

Serveersteen rond medium van Nicolas Vahé

Dinerbord 'Solid' van House Doctor

Dinerbord 'Romantic' salie van Bitossi Home

Ontbijtbord 'Sorbetto' ice van Bitossi Home

Ontbijtbord 'Earth' crème van Dassie Artisan

Soepkom 'Earth' lichtbruin van Dassie Artisan

Bestekset 'Retro' zilver van Bitossi Home

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons