Bij meer dan €50,- GRATIS VERZENDEN|Vóór 14:00 uur besteld, MORGEN IN HUIS!*|Op ieder product 14 DAGEN BEDENKTIJD!
Menu
Inspiratie
winkelmand 0 item(s) € 0,00 inclusief
verzendkosten
Verzendkosten€ 6,95
Voeg € 50,00 toe voor gratis verzending
Subtotaal€ 6,95
Blog

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

Instagram

RECEPT • tafelen op z'n paasbest 12 apr '17

Pasen, it’s that time of the year again. April brengt veel hectiek met zich mee: bij ons thuis zijn er namelijk drie in één week jarig! En werkend in de horeca betekent 'never a dull moment' deze maand, dus Pasen kan daar ook wel bij. Ik ben thuis niet met het geloof opgevoed, maar het verhaal rond Pasen is vroeger wel verteld. Ook hebben we vást weleens paaseieren gezocht, maar een echte herinnering daarvan heb ik eerlijk gezegd niet. Wél stond er altijd een versierde paastak, en die traditie zet ik thuis ook zeker voort. 

 

Vroeger werd er op Eerste Paasdag altijd gegeten met het hele gezin. Kunnen jullie je nog herinneren wat je toen at? Bij ons stond er toch vaak het volgende op het menu: rollade, aardappeltjes - en dan graag in kroketvorm of bolletjes - sperzieboontjes en lekkere sausjes. Op Tweede Paasdag gingen we naar mijn opa en oma of lekker thuis gourmetten: dat was ook wel een traditie. Later, in mijn tienerjaren, was ik met Pasen altijd aan het werk en was ik blij als ik er met de brunch bij kon zijn... 

Nu wij en de kids ouder zijn wordt het tijd voor het behouden van oude tradities, én het maken van nieuwe. De Paastak staat er, en - of er nu wel of geen eitjes gezocht worden - onze opvoeding draait toch wel een beetje om de keukentafel. Het delen van gesprekken daar, en vooral: lekker eten.

Dit jaar geen rollade maar buikspek op het menu, want wat is dat lekker! Aardappels in een ander jasje en de groenten zijn oranje in plaats van groen. En het gezelschap …. dat is sinds vorig jaar + 1 door de komst van onze Mare.

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen (en hopelijk blijft daar nog iets van over, want er zijn genoeg lekkere leftover receptjes)

 

- 4,5 kg buikspek

- 2 venkel knollen

- 2 Granny Smith appels

- 2 flesjes Appelcidermix

- Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn en/of salie)

- Peper & grof zeezout

Bereidingswijze

Begin een avond van te voren met de eerste voorbereidingen. Ik heb het stuk buikspek verdeeld in twee porties: mijn oven is namelijk niet groot genoeg (al betwijfel ik of er uberhaupt een ovenschaal op dat formaat is, hihi). Leg onderin de ovenschaal de Italiaanse Kruiden, en kruid het vlees met peper en zout op het ‘vlees’ gedeelte. Leg deze kant op de kruiden zodat de huidkant naar boven ligt. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.

 

Verwarm de oven de volgende dag voor op 220 graden. Giet het vocht af en dep de huid van het buikspek droog: erg belangrijk anders krijg je gewoon geen mooi krokant korstje. Snijd het vlees met een scherp mes op regelmatige afstand. Leg het weer terug in de ovenschaal en wrijf het royaal in met zeezout.

 

Zet het vlees 45 minuten, of tot de huid knapperig en bros is, in de oven. Ik heb zelfs even de gril aangezet om hem echt krokant te krijgen.

Zet vervolgens de tempratuur van de oven terug naar 120 graden. Verdeel de venkel en appel over de ovenschaal, en voeg zoveel cider toe dat het vlees bijna onder het sap staat. Let op: de huid moet echt vrij blijven. Bak nog een uurtje of drie, of tot het vlees gaar is. (zo lastig om te zeggen, iedere oven is anders). Keer halverwege de venkel en appel even, en eet smakelijk!

The crispy skin is toch wel mijn favoriet. Ik serveer het gerecht met pastinaak-/aardappelpuree, en geroosterde worteltjes met honing en Oosterse za’atar kruiden, met daarover feta en granaatappel.

 

Enjoy x

GEBRUIKTE PRODUCTEN VAN LEEFF.COM

Ontbijtbord 'Riviera' crème van Dassie Artisan

Ovenschaal emaille van Leeff

Placemat 'Spokes' van House Doctor

Theedoek grijs ruit van Nicolas Vahé

Ontbijtbord 'Rose' turquoise van Bitossi Home

Bestekset 'Retro' zilver van Bitossi Home

 

Geschreven door: Inge van den Hout

Samen met Jarno en 3 kids woont Inge (29 jaar) in het gezellige Brabant. Deze drukke mama staat altijd al graag in de keuken en sinds een paar jaar combineert ze haar styling achtergrond met het koken. Mooie plaatjes schieten van de creaties die bij haar uit de keuken komen is haar grote passie geworden! Lekker én verantwoord koken is een must, hoewel er ook af en toe van iets minder gezonds genoten mag worden. Something sweet, snelle happen, diner partijtjes en ook de dagelijkse recepten komen voorbij in haar blogs voor Leeff.com. "Van mijn keuken naar die van jou, so let's get cooking!"

 

Instagram instagram.com/ingevandenhout

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Wil je reageren op de blog? Leuk! Je dient hiervoor wel eerst in te loggen.

Niets meer missen
..én 10% korting!


Meld je aan voor de Leeff nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de laatste woontrends, inspiratie
en Leeff aanbiedingen en ontvang bovendien direct 10% korting op je eerstvolgende aankoop.

contact volg ons volg ons